İçeriğe geç

Aka Ne Demek

Aka kelimesinin anlamı nedir?

A.K.A. Kelimenin anlamı; Alias ​​veya Alias ​​olarak tanımlanmaktadır. “Also Known As” kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır.

İngilizce Aka neyin kısaltması?

“aka” teriminin diğer terimlerle İngilizce-Türkçe Sözlükte anlamları: 1 sonuç aka (also known as) expr.

Aka ne için kullanılır?

akain translation, kısaltma olarak da bilinir, bilinen adıyla… 28 Ağustos 2024

Aka hangi dilde?

Ağa kelimesi Türkçe kökenlidir ve Türkçe’de kullanılan kelime “ağabey” anlamına gelen Eski Türkçe aka’dan gelir. Moğolca aqa veya aka kelimesinin karşılığıdır. Moğolca’da aka/aga kelimesi “ağabey” anlamına gelir.

Aka kimlerdir?

Aka veya Akesi (Gürcüce: აკა), MÖ 2. yüzyılın 90’larında hüküm süren varsayımsal bir Kolhis kralıydı. Yazılı kaynaklarda Aka hakkında bilgi yoktur. Öte yandan, Lysimachus tipi paraları taklit eden Aka adına basılmış iki altın sikke vardır. Bu paralar, Kolhis’in tarihi topraklarında bulunmuştur.

Aka ne demek tıp?

Temel yaşam desteği (BLS), amatör kurtarıcılar ve sağlık personeli için ani kalp durması (SCU), akut miyokard enfarktüsü, inme ve yabancı cisim hava yolu tıkanıklığı durumlarının tanınması; kardiyopulmoner resüsitasyon (CPR) uygulamasının nasıl yapılacağı ve otomatik harici defibrilatörün (AED) nasıl kullanılacağı konusunda eğitim içerir.

LMAO ne demek?

LOL, LMAO (“gülmekten karnıma ağrılar giriyor”) ve ROFL (“gülmekten yerlere yatmış”) ile birlikte, gülme ve fiziksel tepkileri ifade etmek için kullanılan birçok kısaltmadan biridir.

Aka soyadı ne demek?

Aka isminin TDK bilgilerine göre anlamı şu şekildedir: 1. Büyük kardeş, ağabey.

AC İngilizce neyin kısaltması?

: alternatif akım. (bkz. aktinyum).

Aka ne iş yapar?

Kiernan Jarryd Forbes (28 Ocak 1988 – 10 Şubat 2023), profesyonel olarak AKA olarak bilinen, Güney Afrikalı bir rapçi, plak yapımcısı ve iş adamıydı. Cape Town’da doğup Johannesburg’da büyüyen Forbes, ilk stüdyo albümü Altar Ego’dan (2011) çıkan “Victory Lap” adlı tekliyle ünlendi. Profesyonel olarak Güney Afrika olarak bilinen Forbes, Afrikalı bir rapçi, plak yapımcısı ve iş adamıydı. Cape Town’da doğup Johannesburg’da büyüyen Forbes, ilk stüdyo albümü Altar Ego’dan (2011) çıkan “Victory Lap” adlı tekliyle ünlendi.

Akhalar kimlerdir?

Akalar, Güneydoğu Asya’da yaşayan bir halktır. Tayland, Myanmar, Laos ve Çin’in yüksek kesimlerinde yaşayan kabile topluluklarıdır. Tibet-Burma ailesinden Akha dilini konuşurlar.

Akalar Türk mü?

7/9 Atatürk’ün Türk tarihi teorisine göre Akalar, daha sonra Yunanistan’a göç eden Anadolu kökenli bir halktır. Başka bir deyişle, “Türk kökenli” “dost” bir kabiledir.

Awn neyin kısaltması?

Firavun (Arapça فرعون Fir’awn; İbranice פַּרְעֹה Parʻō) eski Mısır’daki yöneticilere verilen isimdir.

Al ingilizcede neyin kısaltması?

Et al.’ın İngilizce anlamı et al. Diğerlerinin yanı sıra şu ifadelerin kısaltması: ve diğerleri.

CA kısaltması ne demek?

Circa (Latince “yaklaşık, yaklaşık olarak” anlamına gelir) genellikle tarihleri ​​belirtmek için kullanılan bir İngilizce ifadesidir: c°, ca., c., cca., cc., veya pusula. İfade şu şekilde kısaltılır. Tarih aralıklarında kullanıldığında, tarih verilerinden önce yerleştirilir ve bunun “yaklaşık” bir tarih olduğunu gösterir.

ASC neyin kısaltması İngilizce?

ASC’nin İngilizce karşılığı “Autism Spectrum Condition” yani “Otizm Spektrum Bozukluğu”dur: ASC’li kadınlar kendilerini çeşitli ve belirsiz şekillerde gösterirler.

Kaynak: kolaydna.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir