Sözleşme yapildiktan sonra iptal edilebilir mi?
Cayma hakkı herhangi bir nedene bağlı olmayıp, sözleşmenin kurulmasından itibaren belirli bir süre içinde kullanılması gereken bir haktır. Cayma hakkı, sözleşmenin kurulmasından itibaren on dört gün içinde kullanılmalıdır. Cayma hakkı, bozucu bir yenilik yaratan ve diğer tarafa ulaştıktan sonra geri alınamayan bir haktır.
Cayma hakkımı nasıl kullanabilirim?
Tüketici, cayma hakkını satıcıya, tedarikçiye veya aracı hizmet sağlayıcıya karşı yazılı olarak veya kalıcı bir veri taşıyıcısı vasıtasıyla kullanmalıdır. Cayma hakkı yazılı olarak veya kalıcı bir veri taşıyıcısı vasıtasıyla, yani SMS, e-posta, internet, CD, DVD, hafıza kartı gibi araç veya medya aracılığıyla kullanılabilir.
Cayma hakkı süresi ne kadardır?
(6) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma süresi dolmadan önce satıcı veya sağlayıcı, tüketiciden herhangi bir ad altında ödeme yapmasını veya tüketicinin borcunu tevsik eden bir belge sunmasını isteyemez.
Cayma hakkı 7 gün mü 14 gün mü?
Tüketicilere ilk kez tüketici kredi sözleşmeleri için 14 gün içinde cayma hakkı tanındı. Tüketici, tüketici kredi sözleşmesinden 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeden ve sözleşmesel ceza ödemeden cayma hakkına sahiptir.
Sözleşmeden caymak için ne yapmalı?
MADDE 8 – (1) Tüketici, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. (2) Cayma hakkının kullanıldığına ilişkin bildirimin bu süre içinde noter aracılığıyla satıcıya gönderilmesi yeterlidir.
Sözleşme iptali kaç gün?
Sözleşmeyi feshetmek için, fesih bildirimini satıcıya veya sağlayıcıya göndermeniz yeterlidir. Sözleşmeniz, fesih bildiriminin satıcı veya sağlayıcı tarafından alınmasından itibaren en geç 7 gün içinde feshedilmelidir.
Hangi durumlarda cayma bedeli ödenmez?
İnternet hızının düşük olması gibi sebeplerden dolayı internetin beklenen verimi sağlamadığı durumlarda Tüketiciyi Koruma Kanunu uyarınca iptal bedeli ödemeden aboneliklerinizi iptal ettirebilirsiniz.
Cayma hakkı dilekçesi nereye verilir?
Başvuru, uyuşmazlığın konusunu içeren başvurunun, destekleyici belgelerle birlikte tüketici hakem heyetine sunulmasıyla yapılır. Tüketici hakem heyetlerine başvurular, Ticaret Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan başvuru formu kullanılarak yapılabilir.
Hangi durumlarda cayma hakkı kullanılamaz?
Cayma hakkı hangi ürünlerde kullanılamaz? Üzerinde değişiklik yapılarak kişiye özel hale getirilen, fiyatı finansal piyasalara göre belirlenen ürünler. … Sağlık ve hijyen kuralları nedeniyle iade edilemeyen ürünler. … Çabuk bozulabilen ve son kullanma tarihi geçebilecek ürünler.
14 gün içinde cayma hakkı kalktı mı?
E-ticaret kapsamındaki mesafeli sözleşmelerde cayma hakkının 14 güne uzatılması 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecektir. Cayma hakkının kullanılması hariç olmak üzere yeni düzenlemenin hükümleri 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecektir.
Cayma süresi nasıl hesaplanır?
Cayma süresi, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren başlar. Tüketici, cayma beyanının kredi verene gönderilmesinden itibaren en geç 30 gün içinde anapara tutarını ve kredinin çekildiği günden anaparanın ödendiği güne kadar tahakkuk eden faizi ödemek zorundadır.
Cayma bedeli neye göre belirlenir?
Çekim ücreti kalan sözleşme süresine göre hesaplanır. Orijinal fiyat ile sözleşme süresince kullanılan indirimli hizmet bedeli arasındaki fark, aboneye İnternet çekim ücreti olarak yansıtılır.
Cayma bedeli kaç gün?
1. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği uyarınca, Alıcı, satın aldığı ürünü, hiçbir hukuki ve cezai gerekçe göstermeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin, teslimat tarihinden itibaren 14 (on dört) gün içinde cayma hakkını kullanarak iade edebilir.
Koşulsuz iade hakkı kaç gün?
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun uyarınca satın aldığınız bir ürünü iade etme hakkına sahipsiniz. İnternet üzerinden satın aldığınız ürünlerde cayma hakkınızı kullanabilirsiniz. Siparişinizi 14 gün içerisinde hiçbir gerekçe göstermeden iade edebilirsiniz.
Taahhüt bitimine kaç gün kala cayma hakkı vardır?
Tüketici, satın alma tarihinden itibaren on dört (14) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve ceza ödemeksizin siparişten cayma hakkına sahiptir.
Sözleşme tek taraflı fesh edilirse ne olur?
6.
Imzaladığım sözleşmeyi nasıl iptal edebilirim?
Abonelik sözleşmelerinin feshi Öncelikle belirtmek gerekir ki, fesih talebinizi yasal düzenlemeler çerçevesinde yetkili satıcılara veya faks yoluyla iletebilirsiniz. Şirket bu talebe uymak zorundadır.
Sözleşme hangi durumlarda geçersiz olur?
Buna göre emredici hukuk hükümlerine, ahlaka, kamu düzenine veya kişilik haklarına aykırı olan veya içeriği imkânsız olan sözleşmeler kesin olarak batıldır. Başka bir deyişle, bu tür sözleşmeler yapılamaz ve yapılsa bile geçersizdir.
Sözleşme feshi kaç gün?
4857 sayılı İş Kanunu’nun 26. maddesinde düzenlenen altı iş günü ve bir yıllık süreler ayrı ayrı geçersizdir. Başka bir deyişle, fesih hakkının, öğrenildiği tarihten itibaren altı iş günü içinde ve olayın meydana geldiği tarihten itibaren bir yıl içinde kullanılması gerekir.
Kaynak: dekorelle.com.tr