İçeriğe geç

184 Şikayet Edince Ne Olur

Şikayet ettikten sonra ne olur?

Cumhuriyet savcılığı, şikâyetçinin başvurusu veya beyanı üzerine iddianın suç teşkil ettiği sonucuna varırsa derhal soruşturma başlatır. Soruşturma işlemleriyle deliller toplanır; tanıklar sorgulanır, deliller toplanır veya bilirkişi dinlenir, ilgili makamlara yakalama emri çıkarılır ve iddianın doğruluğu araştırılır.

184 arayınca ne oluyor?

Türkiye’nin her yerinden Alo 184 SABİM hattını arayan herkes; Sağlık Bakanlığı tarafından sıcak, güler yüzlü bir sesle karşılanıyor ve sorduğu her soru veya sorunun Bakanlığımızca empatiyle karşılanıp en kısa sürede çözüme kavuşturulduğuna tanıklık ediyor.

184 kime şikayet edilir?

Alo 184 Sağlık Bakanlığı, hastane ve doktor şikayeti!

Cimer’e şikayet edince ne olur?

Şikayet niteliğindeki başvurularda, CIMER personeli gerekli görürse başvurucunun yararına kimlik ve iletişim bilgileri gizlenebilir. Bu durumda başvurucunun kimlik ve iletişim bilgileri gizli olarak işlenecek ve kesinleştirilecektir.

Birini karakola şikayet edince ne olur?

Polise gidip şikayette bulunmak istediğinizi söylerseniz, görevli memur ifadenizi alır ve kaydeder. Olayı anlattıktan ve şikayette bulunmak istediğinizi ve uzlaşmak istemediğinizi açıkladıktan sonra, polis işlemleri kapatılır ve ifadeniz savcılığa iletilir.

Hakkımda şikayet varsa savcı kaç günde ifadeye çağırır?

Kişinin zorla getirilmesine karar verilirse, savcının ifade vermeye çağrılması için süre sınırı 24 saattir. Kişinin bu süre içinde hazır bulunması gerekir.

184 hangi durumlarda aranır?

Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi Sağlık hizmetlerine ilişkin soru ve öneriler Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi ALO 184’te değerlendirilmektedir.

184 Sabim nereye bağlıdır?

ALO 184. ALO 184, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından kurulmuş bir ihbar hattıdır.

184 sağlık çalışanını neden arar?

184, sigarayı bırakma konusunda teşvikler talep eden bir sigarayı bırakma hattıdır.

184 güvenilir mi?

184 sayısı Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın resmi ve güvenilir numarasıdır.

Alo 184 ücretli mi?

11 Şubat 2020 tarihinden itibaren 184 (Sağlık Bakanlığı İrtibat Merkezi) aranması ücretsizdir.

Hakkımda şikayet var mı nasıl öğrenirim?

Hakkınızda bir soruşturma yürütülüp yürütülmediğini sorumlu savcılıktan öğrenebilirsiniz. Alternatif olarak, tanık olarak çağrıldığınızda veya size bildirim yapıldığında soruşturma hakkında bilgilendirilebilirsiniz. İşlemleri bir avukat yardımıyla yürütmenizin sizin için yararlı olacağına inanıyoruz.

CİMER ceza verir mi?

Danıştay’ın BİMER veya CİMER’e başvuran memurlara disiplin cezası verilemeyeceğine ilişkin kararı Bilgi edinme başvurularında herkese yönelik, memur olsun veya olmasın, bir başvuru süreci düzenlendiği için üst makamlara başvuran memura, görevini zayıflattığı gerekçesiyle ceza verilemez.

CİMER isteklere cevap veriyor mu?

BAŞVURUMA NE KADAR SÜREDE CEVAP ALABİLİRİM? 1) 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun kapsamındaki talep ve şikâyetlere cevap verme süresi 30 gündür.

Cimere şikayet ettiğim kişi beni görebilir mi?

Verileriniz CİMER çalışanları tarafından görüntülenebilmektedir.

Şikayetçi olduktan sonra süreç nasıl işler?

Suç duyurusunda bulunduktan sonra Cumhuriyet Savcılığı bir suç işlenip işlenmediğini araştırır. Suç işlendiği tespit edilirse Cumhuriyet Savcılığı soruşturma açar ve yargılama devam eder. Herkesin yasal hakları olduğunu ve suç duyurusunda bulunmanın bu hakları kullanmanın önemli bir parçası olduğunu unutmayın.

Şikayet ne zaman davaya dönüşür?

İtiraz süresi: İtiraz süreniz 6 aydır. Buna göre yetkili kişi, soruşturması ve kovuşturması rapora bağlı olan suçu 6 ay içinde bildirmezse, soruşturma veya kovuşturma yapılamaz.

Birini savcılığa şikayet edince ne olur?

Cumhuriyet savcılığına şikayette bulunan kişiler mahkemeye çıkarılmazsa emniyet müdürlüğünde ifade verirler. Şüpheliler yani Cumhuriyet savcılığına ihbar edilenler ifadelerini verdikten sonra Cumhuriyet savcılığı tarafından sorguya alınır.

Hakkımda şikayet varsa ne olur?

Hakkınızda bir şikayette bulunulduysa, soruşturma şikayetçinin polis karakoluna veya savcılığa gidip şikayetçi olarak ifade vermesiyle başlar. Soruşturmayı yürüten kolluk kuvvetleri daha sonra savcı adına ifadenizi alır.

Kaynak: atacanyapi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir