İçeriğe geç

Ya Latif In Anlamı Nedir

Ya Latif ne için çekilir?

Her kim günde dokuz defa “Ya Latif” ismini zikretmeye devam ederse, bol yiyeceğe sahip olur ve evi bereketlenir. Her işinin yolunda gitmesini ve iyi bir sonla bitmesini isteyen kişiler, “Ya Latif” zikrini 133 defa tekrarlarlar.

Ya Vedud Ya Latif ne demek?

“Ey Rezzak, Ya Fettah, Ya Latif, Ya Vedud, Ya Allah (Celle Celalühu) “Ey kapıları açan Allah’ım! Bize hayırlı kapılar aç. Ey Merhametlilerin En Merhametlisi! Bize helal ve bol temiz rızık ver ve rızkımızı genişlet.

Ya Latif Ya Latif anlamı ne?

Al-Latif ismi, her şeyin inceliklerini ayrıntılı olarak bilen anlamına gelir. Allah, kullarına umulmadık şekillerde iyilik getirendir. Her şeyin inceliklerini bilir, yüce Allah’ın sonsuz bir bilgeliği vardır. Allah, sonsuz merhametin sahibidir ve kullarına bol miktarda merhamet bahşedendir.

Ya Latif Ya habîr ne anlama gelir?

“En gizli ve en latif şeyleri bilen” anlamına gelen el-Latîf ismi, âlim ve habîr olarak da anılmış; “kullarına karşı iyilik eden ve merhametli olan” anlamına gelen ber, rahmân, raûf ve kerîm isimleriyle; mahiyeti, “duyularla idrak edilemeyen” anlamında ismiyle benzeşmektedir.

Ya Latif hangi hastalıklara iyi gelir?

Zikir saati; Zühre (Sabah güneş doğarken ve ikindi namazından sonra. Gece okumaları sırasında, akşam namazından sonra ve gece yarısından sonra.) Vücut haritasındaki yeri (Zikir hangi organa iyi gelir?): mide ve kollar, tansiyon rahatsızlığı, şeker hastalığı ve burun.

Ya Latif zikri abdestsiz çekilir mi?

Namazdan sonra abdest bitmişse, tesbih çekerken tekrar abdest almak daha iyi olabilir, ancak abdestsiz tesbih çekmekte bir sakınca yoktur. Kişi abdesti yoksa, aynı şekilde dua ve salavatları okuyabilir.

Ya Latif Ya Rezzak ne için okunur?

Kötülük ve fitneden korunmak için sabah namazından önce evin dört tarafına onar defa Ya Rezzak ismi okunur ve üflenir.

Ya Fettah Ya Vedud ne için okunur?

Allahu Teala’nın güzel isimlerinden biri olan, maddi ve manevi her türlü zenginlik ve sevgiye sınırsız yollar açmak anlamına gelen Ya Rezzak’ı tunç. Ya Fettah | Ya Vedûd ile tasarlamıştır.

Ya Vedud çok okunursa ne olur?

Her gün El-Vedud ismini hatırlayan bir kimse çevresinde çok sevilen bir kişi olur. Yemek sırasında Ya Vedud Celle Celaluhü diyerek El-Vedud zikrini okursa, o yemeği yiyen eşiyle arasındaki sevgi artar ve kuvvetlenir.

Ya Latif Ya habîr 41 defa okunursa ne olur?

Bu duaları okuyunca Allah’ın izniyle kilitli kapılar açılır. Ya latif 41 defa. 41 defa, biliyorsun. Estağfirullah 25 defa. Erhamer rahim de 3 defa. Umarım kilitli kapı kalmaz, Amin.

Ya Vedud Ya Latif kaç kere okunur?

“Latîf” isminin ebced değeri 129’dur. Söz konusu sayı olan 16.641, 129X129’dur. Kanaatimizce bu çok büyük bir sayıdır ve bu kadar zikir çekmek çok zordur. Bu sebeple bu ismi tek bir yerde 129 defa söylemek daha faydalı olabilir.

Ya basit Ya Latif ne demek?

– Tazeleyen, genişleten. – Bütün hayırları veren, lütuf ve rahmetini kullarına yayan ve dilediği zaman bolluk veren. – Dilediğine maddi ve manevi rızık vererek genişleten ve ruhlara veren. Bütün hayırları veren, lütuf ve rahmetini kullarına bahşeden Yüce Yaratıcı.

Ya mucip ne anlama gelir?

El-Mucib, kendisine yalvaran ve dua eden kullarını geri çevirmeyen, ellerini açıp dua eden ve dualarını kabul eden Yüce Allah’tır. El-Mucib ismi, Yüce Yaratıcı’nın bu özelliğini anlatır. El-Mucib, duaları ve yakarışları kabul eden anlamına gelir.

Ya Habir ne için çekilir?

– Bu ismi zikreden kişi zalimlerin zulmünden ve düşmanların şerrinden korunur. – Bu kimse yatmadan önce tesbih edilirse, Allah’ın izniyle gece rüyasında arzu ettiği şeyleri görür. – Ya Habir, tesbih çekenler bir süre sonra işledikleri günahlardan uzak kalmaya başlarlar.

Ya Latif Ya Habir kaç defa okunmalı?

Günde 333 kez “Latiful Habir” ismini zikredin. Ya Latif – Ya Habir olarak da zikredilebilir. Cevap istediğiniz soru için dua edin ve uyurken veya uyanıkken bunun için bir işaret isteyin.

Ya Latif Ya Habir 41 defa okunursa ne olur?

Bu duaları okuyunca Allah’ın izniyle kilitli kapılar açılır. Ya latif 41 defa. 41 defa, biliyorsun. Estağfirullah 25 defa. Erhamer rahim de 3 defa. Umarım kilitli kapı kalmaz, Amin.

Ya Şekur Ya Vedud Ya Latif ne için okunur?

İnsanların sevgisini kazanmak ve dualarını almak için zikredilir. Sevgi, saygı ve hürmet göstermek için zikredilir.

1000 Ya Latif 100 salavatı fatih ne zaman okunur?

Bu namazı kırk gün boyunca devam ettiren kimseye Allah Teala bütün günahlarından tövbe nasip eder. Perşembe, Cuma veya Pazartesi akşamı bu sureyi bin defa okuyan kimse uyanıkken Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ile karşılaşır. Salavat-ı Fatih 100 defa okunur.

Ya Vedud Ya Latif kaç kere okunur?

“Latîf” isminin ebced değeri 129’dur. Söz konusu sayı olan 16.641, 129X129’dur. Kanaatimizce bu çok büyük bir sayıdır ve bu kadar zikir çekmek çok zordur. Bu sebeple bu ismi tek bir yerde 129 defa söylemek daha faydalı olabilir.

Kaynak: sektordenhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir