İçeriğe geç

Afakını Ne Demek

Afakını ne anlama gelir?

TDK’ya göre Arapça kökenli bir kelime olan afak, “ufuklar” anlamına geliyor. “Afak” kelimesinden türetilen “aphaki” ise ciddi olmamak, bir konuyu ciddiye almamak, yüzeysel ve küçümseyici konuşmak anlamına geliyor.

Afak ne demek İstiklal Marşı?

Türk Dil Kurumu’na göre Afak kelimesi “ufuklar” olarak ifade edilir ve değerlendirilir. Özellikle milli marşla ilgili bir televizyon dizisinde yer alması nedeniyle önemli bir yer tuttuğu söylenebilir. “Batı’yı çevrelediğinde çelik tank duvarı.” 16 Ağustos 2021

Afakiler ne anlama gelir?

Kilise hukuku. Terim, Mîkāt sınırları dışında yaşayan insanlar için kullanılır.

Afaki örnek ne demek?

Türk Dil Kurumu’nun bakış açısına göre afaki kelimesi “önemsiz ve gereksiz” gibi görünüyor. Ancak aynı zamanda hayali olarak ve herhangi bir kaynağa dayanmadan da ifade edilebilir. Buna bir örnek vermek gerekirse; “Küçük bir sohbetten sonra oradan kalktık.” A. Rasim.

Afak ne demek islamda?

Tefsir (Kur’an Yolu) a) Eski müfessirlerin, bazı küçük farklarla, yaygın olarak benimsedikleri yoruma göre; “âfâk”, Mekke dışındaki çeşitli bölgeler, navâhî bölgeler; “nefis” ise, müşriklerin yaşadığı Mekke şehridir.

Hacda afaki ne demek?

ÂFÂKÎler, Mekke’nin çevresindeki “Mîkat” denilen yerlerin dışında yaşayan insanlara denir.

Afaki kalmak ne demek?

Afaki: Gözde lens bulunmamasıdır. Bu durum doğuştan olabileceği gibi ameliyat sonrası da ortaya çıkabilir. Gerektiğinde bu durum göze yapay lens takılarak düzeltilebilir.

Afak ve enfüs ne demek?

Afak, insanın dışındaki dünyayı, Enfüs ise insanın kendisini ifade eder. Bu ayette Allah’ın varlığını ve birliğini gösteren ve tefekkür edilmesi tavsiye edilen varlıklar genel anlamda iki kısma ayrılır. Biri afakik/dış dünya, diğeri insanın iç/kendi dünyasıdır…

Afak nedir tıpta?

Afaki, gözde bir merceğin olmamasıdır. Çıkarılması ameliyatla yapılabilir, nedeni penetran bir yara veya ülser veya konjenital bir anomali (kalıtsal bir hastalık) olabilir. Akomodasyon kaybı ve hipermetropi meydana gelir. Vitreus veya retina dekolmanı ve glokom bilinen komplikasyonlardır.

Afaki yerine ne kullanılır?

F. Develioğlu’nun Osmanlı-Türkçe Ansiklopedik Lügatinde enfusi kelimesi yukarıda belirttiğimiz gibi objektif kelimesinin zıttı olarak gösterilmiştir. Develioğlu ayrıca afakiye cevabı olarak objektifliği vermiştir.

Afaki ne demek Osmanlıca?

āfāḳ آفاق, Arapça kökü Afḳ’den gelir “1. Ufuklar, evren, dünya” 2. felsefede “aşılamak, dış dünya, nesnel dünya” sözcüklerinin karşıtı olan ve +ī ekiyle biten “dokunmak, dış dünya, nesnel dünya” sözcüğünden türemiştir. Bu sözcük, Afˁāl ölçüsündeki Arapça ufḳ افق “ufuk” sözcüğünün çoğuludur.

Afak hangi dilde?

Afak kelimesinin Arapça ufuk kelimesinden geldiği ve “dünyanın parçaları” anlamına geldiği söylenmektedir.

Afaki oldu ne demek?

Göz hastalıklarından biri olan afaki göz hastalığı, göz merceğinin yokluğu ile karakterize, bir veya iki gözde görülebilen bir sağlık sorunudur.

Afaki ayet ne demek?

İnsanın kâinattaki her varlıkta gördüğü delillere “afâkî” yani “dışsal”; kendi şahsında, mânevî ve vicdanî olarak gördüğü ve hissettiği delillere ise “enfûzî” yani “içsel” denir.

Afaki davranmak ne demek?

Aphakia kelimesi önemsiz veya gereksiz olarak yorumlanır. Bu nedenle aphaki konuşma terimi gereksiz veya önemsiz konuşan bir kişiyi ifade eder. Aphakia kelimesi herhangi bir gereksiz veya uygunsuz konuşma için kullanılır.

Kaynak: egearsaofisi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir