İçeriğe geç

Savcılık Soruşturması Uyapta Görünür Mü

Savcılık soruşturma dosyası uyapta görünür mü?

Türkiye’de bir davadaki bir bireye ilişkin tüm kayıtlar, hakimlerimiz ve savcılarımız tarafından çevrimiçi olarak erişilebilir. Bu bilgilere anında erişim, daha doğru ve daha hızlı kararlar alınmasını sağlar.

Savcılık soruşturma dosyasını nasıl görebilirim?

Dosyanın içeriğini görüntülemek için dosyanızın bulunduğu savcılığa talepte bulunmanız gerekmektedir. Dosyayı elinde bulunduran savcı talebinizi görürse ilgili soruşturma dosyasına UYAP üzerinden erişim sağlanacaktır. Ancak ilgili savcı talebinizi görmezse dosyanın içeriğine erişim sağlanamayacaktır.

Savcılık soruşturması e-devlette görünür mü?

Savcılık kararı e-devlette görünür mü? Soruşturma aşamasının gizlilik ilkesi nedeniyle vatandaşların kullandığı portal üzerinden savcılık kararlarına erişim mümkün değildir. Bu nedenle kovuşturma aşaması ve savcılık kararı e-devlet veya UYAP Vatandaş Portalı talep ekranında görüntülenmemektedir.

Savcılık soruşturması nereden öğrenilir?

UYAP Bilgi Sistemi aracılığıyla davanızın güncel durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekirse ücret/masraf/tahsilat işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Dosyanızın ilerleme bilgilerinde yapılan son işlemi takip ederek davanızın güncel durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Hakkımdaki soruşturmayı nasıl öğrenirim?

Bir soruşturmanın devam edip etmediğini öğrenmek için savcılığa veya savcılıklara yazılı veya sözlü bir talepte bulunabilirsiniz. Bir soruşturma başlatılırsa ne yapmalıyım? Soruşturma altındaysanız, bir avukatın yardımını almak ve yasal süreci öğrenmek önemlidir.

Savcılık soruşturması ne zaman sonuçlanır?

Kanun soruşturmanın tamamlanması için bir zaman sınırı öngörmese de soruşturmanın belirli olayın niteliğine bağlı olarak makul bir sürede tamamlanması gerekir. Soruşturma 1 ay veya 1 yıl sürebilir. Ancak soruşturmanın süresi alınacak önlemlerle orantılı olmalıdır.

Savcılık takipsizlik kararı uyapta görünür mü?

Not: UYAP’tan takipsizlik kararı talep etme hakkı yalnızca UYAP’a kayıtlı dosyalar için mümkündür.

Vatandaş soruşturma dosyasını görebilir mi?

Bu inceleme dilekçe, cevap dilekçesi, iddianame ve tanık ifadeleri gibi tüm belgeleri kapsamaktadır. Ancak, Cumhuriyet Savcılığı’nda bulunan ceza soruşturması dosyaları, iddianame düzenleninceye ve kovuşturma aşaması başlayıncaya kadar UYAP Vatandaş Portalı üzerinden görüntülenememektedir.

Savcılık soruşturması nasıl olur?

Soruşturma, savcı tarafından ceza polisinin yardımıyla yürütülür ve suçla ilgili deliller toplanır. Kovuşturmada, yargılama mahkeme tarafından yapılır. Kovuşturma sonucunda bir suç işlenip işlenmediği belirlenir ve bir suç işlendiyse, bir ceza verilir. Hakkında soruşturma başlatılan kişiye şüpheli denir.

Hangi dosyalar uyapta görünmez?

Çeşitli suç dosyalarında ve emir dosyalarında tutuklama, gözaltı vb. veriler. Bu veriler kritik kararları etkilediği için portalda görüntülenmemektedir.

Savcılık soruşturmasında nelere bakılır?

Kişinin kolluk kuvvetlerince aranıp aranmadığı, sabıka kaydının durumu, yabancı devletlerle ilişkileri, yıkıcı ve bölücü faaliyetlere katılıp katılmadığı, sır saklama yeteneği ve sabıkalı olup olmadığı gibi hususlar güvenlik soruşturmalarından öğrenilebilmektedir.

Savcılık soruşturması memuriyete engel mi?

Mahkumiyet durumunda hapis cezalarının ve para cezalarının kamu hizmeti üzerindeki etkisi. Hapis cezalarına ek olarak, para cezaları da kamu hizmeti üzerinde etkili olabilir. Bir yıldan fazla hapis cezasına çarptırılan hiç kimse affedilse bile memur olamaz.

Uyapta soruşturma görünür mü?

DİKKAT: OCAK 2023 TARİHİNDEN İTİBAREN VATANDAŞ UYAP SİSTEMİNDE CEZA TAKİP/SORUŞTURMA DOSYALARINI GÖRÜNTÜLEMEK MÜMKÜN OLMAYACAKTIR.

Soruşturma dosyamı nasıl görebilirim?

Belirttiğiniz konu ile ilgili bilgiye Adalet Bakanlığı’nın www..tr adresindeki e-Hizmetler bölümünde yer alan Dava Dosyası Sorgulama servisinden ulaşabilirsiniz.

Soruşturmanın bittiğini nasıl anlarız?

Soruşturma evresi, Cumhuriyet savcısının kovuşturmaya yer olmadığına dair kararının kesinleşmesi veya iddianamenin yetkili mahkemece kabul edilmesiyle tamamlanır.

Hangi dosyalar uyapta görünmez?

Çeşitli suç dosyalarında ve emir dosyalarında tutuklama, gözaltı vb. veriler. Bu veriler kritik kararları etkilediği için portalda görüntülenmemektedir.

Soruşturma dosyasını kimler görebilir?

Maddenin son fıkrası, kamu davası açılıncaya kadar avukatın soruşturma aşamasında hazırlanan dosyanın içeriği hakkında kamuoyuna açıklama yapamayacağını kabul etmektedir. Bu hüküm, soruşturma aşamasının gizlilik ilkesinin doğal bir sonucudur.

Vatandaş soruşturma dosyasını görebilir mi?

Bu inceleme dilekçe, cevap dilekçesi, iddianame ve tanık ifadeleri gibi tüm belgeleri kapsamaktadır. Ancak, Cumhuriyet Savcılığı’nda bulunan ceza soruşturması dosyaları, iddianame düzenleninceye ve kovuşturma aşaması başlayıncaya kadar UYAP Vatandaş Portalı üzerinden görüntülenememektedir.

Soruşturma dosyasını kimler inceleyebilir?

CMK 153/1’e göre, müdafi soruşturma sırasında dosyayı inceleyebilir ve istediği belgeyi ücretsiz olarak alabilir. Prensip olarak, dosyayı inceleme hakkı yalnızca müdafiye aittir. Bu hakkı kullanmak için müdafinin seçilmiş veya atanmış olması gerekmez. Müdafiden vekaletname alınması gerekmez.

Kaynak: Sesligenc.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir