İçeriğe geç

Verim Kelime Anlamı Ne Demek

Verim demek ne demek?

Cevap: Ortaya çıkan, istenen, beklenen sonuç.

Verim kelimesinin sözlük anlamı nedir?

Verimlilik, kabaca, istenen ürünün, onu elde etmek için kullanılan kaynaklara oranı olarak tanımlanabilir. Örneğin, bir konuyu öğrenmek için harcanan zaman veya belirli bir mesafeyi kat etmek için kullanılan benzin miktarı. Kullanılan ölçüt ne olursa olsun, yüksek verimlilik her zaman hedeftir.

Verim kelimesinin kökü nedir?

Bu kelime Eski Türkçe bér – “vermek” fiilinden türemiştir ve Eski Türkçe +Im eki vardır. Daha fazla bilgi için Versiyona bakınız. Yield: hasat, bolluk [bolluk]. (…) fertile: verimli.

Veri Türkçe bir kelime mi?

İngilizce karşılığı data olan data kelimesinin kökeni Latince “vermek” anlamına gelen dare kelimesine dayanmaktadır. Türkçedeki data kelimesi de tam olarak bu anlamdan türemiştir.

Verim ne demektir Fizik?

Verimlilik, bir sistemden alınan enerjinin sisteme verilen enerjiye oranıdır.

Veri ne demek ilkokul?

Veri nedir? Veri, gözlem ve deneysel araştırma yoluyla elde edilen bir olay hakkındaki ham bilgidir. Matematikte, veriler istatistiksel amaçlar için kullanılır ve veriler dikkate alınarak grafikler hazırlanır. Veriler, ölçüm, sayma, deney, gözlem, anket ve araştırma gibi yöntemlerle toplanır.

Veri nedir TDK?

Veri, Türkçe sözlükte (TDK, t.y.) “bir araştırmanın, tartışmanın, yargının temelini oluşturan asıl unsur, sonuç”, dahası “olguların, kavramların veya emirlerin iletilmeye, yorumlanmaya ve işlenmeye uygun bir biçimde sunulması” olarak tanımlanmaktadır.

Verim kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Üretken kelimesi, bir durum veya kişinin getirdiği iyi sonuç olarak kullanılır. “İyi verim” veya “bol” olarak da tanımlanabilir. Bu ifadeye uygun olarak, verimli kelimesi yerine verimli kelimesini kullanmak da mümkündür. Verimli kelimesinin eş anlamlısı, verimli kelimesidir.

Anlam sözlük anlamı nedir?

Anlam, kelimenin ifade ettiği düşüncedir. Kelimelerin birden fazla anlamı olabilir. Bu durumda anlamlardan biri “esas anlam”, diğeri “çağrışımsal anlam” ve diğeri “metaforik anlam”dır. Kelimeler zamanla anlamlarını zenginleştirebilir veya kaybedebilir ve yeni anlamlar kazanabilir.

Kelime kökü nedir örnek?

Dildeki varlıkların karşılığı olan kelimelerdir. Tek başlarına kullanılabilirler: ​​house, stone, hand, water, vb. Örnek: paint < paint kelimesine “-mak” ekini ekleyebiliriz.

Randıman hangi dil?

Verimlilik – Nişanyan Sözlük. Fransızca rendement “verim, getiri, gelir” kelimesinden türetilmiş bir kelimedir.

Türkçe kelimesinin kökü nedir?

Türkçe, Türkmence, Salarca ve Azerice dillerinin Ana Oğuz adı verilen bir dilden türediği düşünülmektedir.

Veri nedir kisa?

Veri: Bir araştırma, tartışma veya argümanda bir sonuca varmak için gereken ilk bilgi. Veri, en basit tanımıyla “küçük bir bilgi parçası” anlamına gelir. Aslında, veriye daha basit bir biçimde “bilgi” diyebiliriz. Bilgi; düşünce ve davranışlarımızın temelini oluşturan gözlemlenebilir olgulardır.

Veri nedir örnek cümle?

Bir veya daha fazla bilgi parçasından oluşan bir kümedir. Veriler genellikle araştırma, gözlem, deney, sayma ve ölçme yoluyla elde edilir. Yaş, isim, telefon numarası, bir toplama işleminin sonucu veya sınıfın ortalama yaşı hepsi veridir. Ham veriler, etkili bilgi üretimi ve analizi için önemli bir ham madde olarak düşünülebilir.

Veri kelimesinin anlamı nedir?

Veri (İngilizce ve Latince datum; trans. data), ham (işlenmemiş) gerçek bilgi parçacığı için kullanılan terimdir. Veri, ölçüm, sayma, deney, gözlem veya araştırma yoluyla elde edilir.

Verim 1 olabilir mi?

Örneğin, bir sirkülasyon makinesinin verimliliği asla %100’ü geçemez. Ancak, ısı pompaları ve ısıyı dönüştürmek yerine taşıyan diğer cihazlar için diğer verimlilikler 1’in üzerinde olabilir.

Verim neden 100 olmaz?

Termodinamik yasalarına göre, %100 verimlilikle çalışan bir sistem olamaz. Termodinamikte buna “Carnot çevrimi” diyoruz. Kısaca, bunun nedeni evrende %100 sürtünme ve dirençten (atomik veya makro düzeyde) arınmış bir ortamın olmamasıdır.

Verim hesabı nasıl yapılır?

Üretkenlik, çıktıların girdilere bölünmesiyle hesaplanır. Bu sonuç, belirli bir firmanın kısmi veya toplam üretkenlik oranını belirlemek için kullanılır. Genel üretkenlik formülü = Çıktı / Girdi’dir.

Tarımda verim ne demek?

Tarımsal verimlilik, tahıl ve diğer bitkisel ürün miktarının (ton) bu tarımsal ürünlerin üretim alanına (hektar) bölünmesiyle hesaplanmıştır. Başka bir deyişle, çalışmada birim alandan elde edilen ürün miktarı (üretim/alan) tarımsal verimliliği göstermektedir.

Kaynak: sesar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir