İçeriğe geç

Eşitlik Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir

Eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Adaletin eş anlamlısı var mı?

Türk Dil Kurumu, adalet kelimesine karşılık eşitlik, hukuk, hakikat gibi kelimeleri ön plana çıkarıyor.

Aynı kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Aynı kelimesinin eş anlamlılarına baktığımızda karşımıza “ayırt edilemez, özdeş, aynı, çift, özdeş” kelimeleri çıkıyor.

Eş anlamlısı yanlış nedir?

“Yanlış” kelimesi yerine cümle içerisinde “hata” ve “kusurlu” kelimeleri de kullanılabilir.

5.sınıf eş anlam nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir. Eş anlamlı kelimeler bir cümlede birbirleriyle yer değiştirdiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

Eş anlam nedir 5 örnek?

Eş anlamlılar birbirinin yerine kullanılabilir ve dilimizde birçok eş anlamlı vardır. Eş anlamlı kelimelere örnekler: head-head, number-of-pieces, value-value, white-white gibi kelimeler kullanılabilir.

Adaletin zıt anlamlısı var mı?

Adaletin zıddı zulümdür. Yusuf Has Hâcib, zulme yol açan etkenleri üç grupta ele alır: 1. Yöneticilerin ihmalkârlığı, 2. Halkı yönetenlerin zaafı, 3. Tamah (hırs) (Arat 1985: 228).

4.sınıf eş anlamlı kelimeler nelerdir?

Anlamları aynı ama yazılışları farklı olan kelimelere eş anlamlı denir. Kelimelerin eş anlamlısı olup olmadığı cümlelerde kullanımlarından anlaşılabilir. Eş anlamlı olarak da adlandırılan bu kelimelerin sayısı iki veya daha fazla olabilir.

Adaletin karşıtı nedir?

Kelime anlamı; eşit olmak, eşit kılmak, dengelemek, doğru yapmak, hukuka uygun yargılamak olan adalet, bir şeyi uygun şekilde yapmak veya herkese ve her şeye layık olduğu gibi davranmak anlamına gelir. Adaletin karşıtı, yanlış yapmak ve doğru yoldan sapmak anlamına gelen zulüm kavramıdır.

Eşit kelimesinin eş anlamlısı nedir?

eşit, denk, eşdeğer.

Zıt anlamlısı nedir?

Anlamları birbirinin tam tersi olan kelimelere zıt anlamlı kelimeler denir.

Zor eş anlamı nedir?

Türkçe dil birliği anlamında “zor” kelimesinin eş anlamlısı “zorluk” veya “problem”dir. Bu amaçla farklı telaffuz ve yazım biçimlerine sahip olan bu kelimeleri aynı anlamda kullanabilirsiniz.

Es anlam nedir?

Yazım ve telaffuzda farklılık gösteren ancak aynı anlama gelen kelimelere eşanlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir. Anlam olarak, kelimelerden biri genellikle yabancı kökenlidir.

Gönül eş anlamlısı nedir?

Sami, gönül kelimesini “insan duygularının merkezi, kalbin manevi yönü, duygu, his, tesir, şefkat, muhabbet, ilgi, arzu, istek, coşku, meyil” olarak tanımlıyor ve “kalp, dil, fuad” kelimeleriyle eş anlamlı olduğunu belirtiyor.

Dünya eş anlamlısı nedir?

2. Dünya, dünya, küre.” A.g.e., I, 149. “Dünya: 1. Dünya, içinde yaşadığımız dünya.”

Eş ses nedir?

Sesteş, eşsesli veya eşsesli; telaffuzu (telaffuzu) aynı fakat anlamları farklı olan (kelimeler).

Zıt anlamlı kelimeler nelerdir?

ZIT ANLAM: Kelimelerde yeni ve eski vardır. Bu iki kelime birbirinin zıttıdır. Aynı şekilde, eski ve genç kelimeleri zıt anlamlıdır. Anlam olarak zıt olan durumları ifade ederler.

Kalbin eş anlamlısı nedir?

Kalp, “kalp, hayatın merkezi sayılan organ, duygu ve hislerin merkezi olan kalp, orta, bir şeyin merkezi, kalp hastalığı, aşk, gönül” olarak tanımlanmaktadır.

Düş düş eş anlamlısı nedir?

Rüya kelimesinin eş anlamlısı olan kelimeler. Türk Dil Kurumu rüya kelimesine “rüya” kelimesiyle karşılık vermiştir. Özellikle günümüzde rüya kelimesi birçok başka anlamda değerlendirilmektedir. Rüya, çoğunlukla alternatif olarak kullanılan bir kelimedir.

Kaynak: altinsayfalar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir