İçeriğe geç

Eczanesini Devreden Eczacı Tekrar Eczane Açabilir Mi

Eczanesini kapatan eczacı tekrar eczane açabilir mi?

Kanun, nakil veya devir hakkını yalnızca o tarihte özel eczanesi bulunan eczacılara tanıdığından, o tarihten sonra eczanelerini kapatanlar, tekrar eczane açmak için başvurduklarında nüfus bazlı eczane açma kriterine tabi olacaklar.

1 eczacı 2 eczane açabilir mi?

Madde 18 – Eczacı, birden fazla eczane açamaz veya bunların yöneticiliğini üstlenemez. Madde 19 – Eczane sahibi, eczanesi dışında ilaç veremez, mesleği dışında ticari faaliyette bulunamaz, öğretmenlik ve seçmeli dersler dışında herhangi bir görev kabul edemez.

Eczane ruhsatı devredilebilir mi?

Eczaneyi devralmak isteyen eczacı, Eczacı Odasına kayıtlı değilse, kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra devralmak istediği eczanenin adını ve eczaneyi devralmak istediği eczacıyı belirterek Eczacı Odasına başvuruda bulunur.

Yeni açılan eczane ne zaman devredilebilir?

Bu kişiler, sahibi ve sorumlu yöneticisi oldukları eczaneleri bir defaya mahsus devredebilirler. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte özel eczanesi bulunan eczacılar, eczanelerini bulundukları ilçeden bir defaya mahsus olmak üzere, kısıtlama olmaksızın devredebilir ve nakledebilirler.

Eczane ruhsatı kaç yıl askıya alınır?

MADDE 49 – (1) (Değişik cümle: RG-32132) Birden fazla eczane bulunan yerlerde, eczacının talebi üzerine, meslek hayatı boyunca kapalı kalma süresi toplam iki yılı geçmemek üzere, hastalık veya başka nedenlerle eczane kapalı kalabilir.

Eczane sahibi eczanede durmak zorunda mı?

Ancak, birden fazla eczane bulunan yerlerde eczane, eczacının talebi üzerine iki yılı geçmemek üzere kapalı kalabilir.’ 35. maddenin eski ve yeni hallerine bakıldığında, en belirgin yeni düzenlemenin maddeye eklenen ‘fiili işe gelme zorunluluğu’ (birinci fıkra) hükmü olduğu kolayca görülmektedir.

Eczane ruhsatı ne kadar 2024?

TÜRK ECZACILAR BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİNİN 44. KARARINDA, İLGİLİ KANUNLARA GÖRE SORUMLU MÜDÜR GÖREVİ YAPABİLECEK ECZACILARIN ASGARİ ÜCRETİNİN 2024 YILI İÇİN AYLIK NET 40 TL OLMASINA KARAR VERİLMİŞTİR.

Ölen eczacının eczanesi ne olur?

Madde 10 – Ölen eczacının mirasçıları arasında karı, koca veya çocuk yoksa eczane bir yıl içinde diğer mirasçılar tarafından tasfiye edilir. Bu süre içinde eczanenin sorumlu bir yönetici tarafından yönetilmesi zorunludur.

Yeni mezun bir eczacı eczane açabilir mi?

“Yardımcı eczacı” teriminin tanımını belirleyen yönetmeliğe göre, 2013 ve sonrasında Eczacılık Fakültesi’ne girenler, kamu eczanesi açmayı veya mezuniyetten sonra sorumlu yönetici pozisyonunda çalışmayı planlıyorlarsa bir yıl boyunca yardımcı eczacı olarak çalışacaklar. Bir eczane açmak ve işletmek ve ayrıca bir ilaç deposunun sorumlu yöneticisi olma sorumluluğunu üstlenmek için eczacı olma zorunluluğu getirildi.

Eczane cirosunun yüzde kaçı kar?

Buna göre, 100 liraya kadar olan ilaçlarda eczacının kar payı yüzde 25’ten 28’e çıkarıldı. 100-200 lira arasındaki ilaçlarda eczacının kar payı yüzde 16’dan yüzde 28’e çıkarıldı. 200-400 lira arasındaki ilaçlarda eczacının kar payı yüzde 12’den 18’e, 400 liranın üzerindeki ilaçlarda ise eczanenin kar payı yüzde 12’den 13’e çıkarıldı.

Bir ilçede kaç eczane açılabilir?

“…Özel eczanelerin sayısı, ilçe sınırları içindeki nüfus sayısına göre belirlenir, böylece en az üç bin beş yüz kişiye bir eczane düşer. Eczane bulunmayan yerleşim yerlerinde, nüfus kriterine bakılmaksızın eczane açılmasına izin verilir.

2 eczacı maaşı ne kadar?

İkinci eczacı çalıştırma zorunluluğu; Eczacı sorumlu müdürünün net maaşı 24.000,00 TL Yardımcı eczacının net maaşı 16.197,41 TL İkinci eczacının net maaşı 30.582,65 TL Net asgari ücret11.

Eczacı olmayan eczane açabilir mi?

Eczane açmak ve yönetmek için eczacı olmak ve ilaç deposunun sorumlu yöneticisi olmak gerekmektedir.

Eczane devri noterden yapılır mı?

– Rapor ve adli sicil kayıtlarının ilk başvuru tarihinden en geç 1 (bir) ay önce İl Sağlık Müdürlüğü’ne ulaştırılması gerekmektedir. DEVİR TASLAĞI (TERCİHEN DEVİR NOTER TARAFINDAN YAPILMALIDIR.)

Eczacılıkta muvazaa nedir?

Eczanede işbirliği, en basit tanımıyla, eczacılık faaliyeti yürüten bir eczacının, gizli bir anlaşma yoluyla, kendi adına kayıtlı eczaneyi belli bir ücret karşılığında başka bir kişiye kullandırması/işlettirmesidir.

Ölen eczacının eczanesi ne olur?

Madde 10 – Ölen eczacının mirasçıları arasında karı, koca veya çocuk yoksa eczane bir yıl içinde diğer mirasçılar tarafından tasfiye edilir. Bu süre içinde eczanenin sorumlu bir yönetici tarafından yönetilmesi zorunludur.

Eczane kapanışı nasıl yapılır?

(Kapatma işlemleri için kapatma dilekçesi ve eczane ruhsat fotokopisi Eczacı Odasına teslim edilmelidir. Eczacı Odasına bilgi verilmediği takdirde eczane ücretleri, özel eczanenin sahibi olan eczacıya faturalandırılmaya devam edecektir.)

Kaç tane eczane açılabilir?

Serbest eczane sayısı, ilçe sınırları içindeki nüfus sayısına göre belirlenir, böylece en az üç bin beş yüz kişiye bir eczane düşer. Eczane bulunmayan yerleşim yerlerinde, nüfus kriterine bakılmaksızın eczane açılmasına izin verilir.

Eczane açılış kapanış saatlerini kim belirler?

Dikkat ederseniz, bu doğrudan çalışma saatleriyle ilgili olmayan, eczacı odalarının tatil ve çalışma gün ve saatlerini belirlemesiyle ilgili bir düzenlemedir. Ancak resmi tatillerde çalışma gün ve saatleri geçerlidir; sadece eczacı odalarının inisiyatifine bırakılmamıştır, aynı zamanda eyalet sağlık otoritelerinin onayı da gerekmektedir.

Kaynak: alperenler.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir