İçeriğe geç

Sinik Ne Demek Tdk

Sinik insan ne demek?

Sinizm, bireylerin yalnızca kendi çıkarlarını gözettiğine inanan, herkesi bencil olarak gören ve insanlar hakkında olumsuz düşünceler besleyen kişi olarak tanımlanır. Bunu açıklamaya çalışan düşünceye sinizm denir. Sinik kişi; seçicidir, kusur bulur ve eleştireldir.

Sinik ne demek tıp?

Bayılma, senkop olarak tanımlanır.

Sinikler ne demek?

 Sinizm, “şüphecilik”, “kuşkuculuk”, “güvensizlik”, “inanmama”, “karamsarlık”, “olumsuzluk” sözcükleriyle benzer anlamlara gelse de modern yorumunda bireyin anlamı “kusur bulmak, zorluk çıkarmak”tır. “Eleştirmek” baskındır.

Cinik ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu, şinik ölçümü hakkında bir açıklama yaptı. TDK’ya göre bu kelime Yunanca bir kelimedir. Hem sıfat hem de isim olarak açıklanan şinik kelimesi, belirli bir miktar için kullanılır. Kullanım alanı tahıl, tarım ve tarımsal hizmetlerdir.

Sinik davranış ne demek?

Sürekli olarak kendilerini kıyaslama, öfke, hayal kırıklığı, küçümseme ve güvensizlik duygularını dile getirirler.

Sinik ne demek felsefe?

Başkalarının niyetlerine güvensizlik anlamına gelen bu kelimenin modern kullanımı için bkz. Başkalarının niyetlerine güvensizlik anlamına gelen bu kelimenin modern kullanımı için bkz. Sinizm (çağdaş).

Sınuk ne demek TDK?

[1] Bir şeyin yan tarafı veya yüzü kolayca kırılır.

Kulakta sinik ne demek?

İletim tipi işitme kaybı (CHL): dış ve orta kulak hastalıklarından kaynaklanan işitme kaybı. Sensörinöral işitme kaybı (SNHL): iç kulak ve işitme sinirinden kaynaklanan işitme kaybı. Bu durumda, işitme kaybının derecesine bağlı olarak bir işitme cihazı veya koklear implant kullanılır.

Çinik yada Şinik nedir?

Osmanlı tahıl metali, parlak metal (Çin), çok nadir ve değerli. ÇİNİK NEDİR: Buğday benzeri tahılların kütlesi için bir ölçü birimi.

Kinik kime denir?

Cynic/Kinic isminin kyōn: köpek, kynikos: köpek benzeri kelimelerinden türediği genel olarak kabul edilmektedir. Mevcut ahlak ve yaşam prensiplerine karşı yeni tutumlarının köpeklerin hayatına benzetilmesi nedeniyle bu ismi benimsedikleri söylense de Diogenes Laertius (ö.

Kinik insan ne demek?

Sinizm; Zenginlik, güç, şöhret gibi tüm insani duyguları terk eden ve her şeyden uzak yaşayan bir zihniyettir. Sinizmin temel kavramları şunlardır: doğa, akıl, öz yeterlilik ve özgürlük. Aksi takdirde her şeyi görmezden gelirler.

Cındık ne demek?

cındık: Azıcık, azıcık, çok küçük. Slime/Chiymuk: Çatal. Cilbat: Sulama sırasını düzenleyen su monitörü.

Şinik hangi dil?

şinik – İngilizce sözlük. Eski Yunanca ve Orta Yunanca χoîniks χοῖνιξ “1. tahıl ölçüsü, 2. köleler için günlük tayın, günlük ücret.

Şinik nereden gelir?

Şinik, Osmanlı döneminde hacim birimi olarak kullanılmıştır. Şinik teriminin kökeni belirsizdir. Uygur Türkçesi şing (Çince’den ödünç alınmış) veya Kıpçak Türkçesi şunik kelimesinin bozulmuş hali olabilir. 14. yüzyılda bazı Anadolu beylikleri Bizanslılarla ticaret için bu birimi kullanmıştır. Şinik, Osmanlı döneminde hacim birimi olarak kullanılmıştır. Şinik teriminin kökeni belirsizdir. Uygur Türkçesi şing (Çince’den ödünç alınmış) veya Kıpçak Türkçesi şunik kelimesinin bozulmuş hali olabilir. 14. yüzyılda bazı Anadolu beylikleri Bizanslılarla ticaret için bu birimi kullanmıştır.

Cinik ne demek Malatya?

Cinik: kız. cof: göz. “Coflar akıllı değil, cahildir.” coğ ~ co: göz.

Sinsi bir insan ne demek?

Kötü planlar yapar ve gerçekleştirir. Tüm kötü işlerini kurnazca planlayan ve bunları son derece gizlilik içinde gerçekleştiren kişiye hilekâr denir.

Sinsi davranmak ne demek?

Sinsi kelimesinin ilk anlamı gizlidir. Ancak insanlar bu kelimeyi çoğunlukla “samimiyetsiz” anlamında kullanırlar. Samimi ve içten kelimelerinin zıttı olan sinsi kelimesi, dil devriminden sonra edebiyata girmiştir.

Sintir insan ne demek?

Birinci anlamı hayvan etinin pişmemiş kısmı, ikinci anlamı ise beceriksiz kimsedir.

Çinik yada Şinik nedir?

Osmanlı tahıl metali, parlak metal (Çin), çok nadir ve değerli. ÇİNİK NEDİR: Buğday benzeri tahılların kütlesi için bir ölçü birimi.

Kaynak: fule.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir