İçeriğe geç

Sermir Ne Demek

Sermestî ne demek?

(ﺳﺮﻣﺴﺘﻰ) i. (Farsça sermest ve -і ile sermestі mastar eki) sarhoşluk: “Ân-ı sermestî: sarhoşluk zamanı.”

El semir ne demek?

Yüce Allah’ın Subuti sıfatlarından biri olan Es-Semi ismindeki “semi” kelimesi “her şeyi işiten” anlamına gelmektedir.

Sermet ismi ne anlama gelir?

1. Sonsuz, ebedî, sermedî: Herkesin iyi huylu olması mümkün müdür?

Sermin ne anlama gelir?

Şermin, “şerm” ve “in” kelimelerinden oluşan Farsça kökenli bir kız ismidir. Şerm, “utanmak, utanmak” anlamına gelir. İn eki, Farsçada sıfatları isimlere dönüştürme işlevine sahiptir. Şermin, “utangaç, ürkek” anlamına gelir.

Sermimar ne demek?

Osmanlı döneminde mimarlar 19. yüzyıla kadar, mimarlar Türkiye’de Osmanlı İmparatorluğu’nun saray organizasyonuna “kıdemli mimarlar”ın yönetimi altında kamu binaları inşa eden “hassas mimarlar” olarak entegre edildi. Bu kurum, yapı yönetmeliklerini belirlemek ve inşaat çalışmalarını izlemekten sorumluydu.

Sermedi ne demek?

Zamanın sonsuz olduğunu ifade eden teolojik ve felsefi terim. Tanrı’nın varlığının sonsuzluğunu ifade eden kelam terimi. Ebediyet ve ölümsüzlük anlamına gelen Kur’anî bir terim.

Semi Allah ne demek?

Sözlükte “işitmek, duymak, bir dileği kabul etmek, anlamak” anlamlarına gelen; “duyurmak” anlamına gelen sem’ kökünden türemiş olan semi’, “duymak” anlamına gelir. Allah’a nisbet edildiğinde “Duyulacak her şeyi işiten” olarak açıklanır.

Semir ne demek Arapça?

yamaç, dağ sırası.

Semi ve basir ne demek?

Allah hakkında on ayette, ilim manasına gelen Semi’ (işiten) ismiyle birlikte, ilim sıfatını ifade eden Basir ismi de geçmekte, beş ayette ise Habir (haberdar) ismiyle birlikte geçmektedir.

Semret ne demek?

Seramik ile uygun bir metal malzemenin birleştirilmesi, kalıplanması ve sinterlenmesi ile ortaya çıkan son ürüne CERMET adı verilir ve metalin sağlamlığı ve tokluğu ile seramiğin ısıl direncinden yararlanılan bir seramik-metal karışımıdır.

Mirze ismi ne demek?

Doğu Türk devletlerinde soyluluk unvanı, bir yıldızın adı.

Menesse ismi ne anlama gelir?

MENESA İSMİ NE ANLAMA GELİYOR, NE ANLAMA GELİYOR? Umut dolu bir yer.

Sermin kürtçe ne demek?

Şermin, “şerm” ve “in” kelimelerinden oluşan Kürt kökenli kız isimleridir. Şerm, “utanmak, utanmak” anlamına gelir.

Pervin ismi ne anlama gelir?

Pervin, Farsça kökenli isimlerden biridir. Pervin ismi Pleiades yıldızı Süreyya anlamına gelir. Pervin ismi ayrıca “eşsiz gül” veya “gül kadar güzel” anlamına gelir.

Betül ne demek?

(ﺑﺘﻮﻝ) i. (Ar. betl “kesmek, ayırmak” betûl “dünyadan ve erkeklerden kopmuş ve uzak bir kadın”dan) Dürüst, iffetli kadın: Ne yaptıysam, nasıl yaptıysam bu garip yoldaşı, bu harikulade Betûl’ü (Fahri Celâl) baştan çıkarmak için uğraştım. [Temizliği ve dürüstlüğünden dolayı Hz. Meryem ve Hz. Peygamber’in kızı Hz.

Sermuharrir ne demek?

Sermuharrir kelimesi “ser” ve “muharrir” kelimelerinden oluşmuştur. Farsçada baş anlamına gelen ser ve yazar anlamına gelen author kelimelerinden oluşan bu kelime “baş yazar” anlamında kullanılır. Yani bir dergi veya gazetenin başyazılarını yazan kişiye genel yayın yönetmeni, genel yayın yönetmeni ve baş editör denilebilir.

Sepmek ne demek TDK?

Geçişli f. (Eski Türkçe sep-mek ‘dağılmak, dağılmak’) E. T. Türk. ve topluluk önünde konuşma.

Kaynak: hisi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir