İçeriğe geç

Lanse Etmek Ne Anlama Gelir

Lanse etmek ne demek?

[1] Tanıtma amacıyla ortaya koymak, ortaya çıkarmak.

Lanse ne demek cümle içinde?

Lanse kelimesinin anlamı sunmak veya öne çıkarmaktır. Lanse kelimesi ne anlama geliyor? Lanse kelimesi öne çıkarmak veya öne sürmek anlamına gelir. Lanse kelimesi bir işi veya etkinliği tanıtmak için sunmak anlamına gelir.

Lans edilmek nasıl yazılır?

20. yüzyılın ilk yarısında literatüre giren launching, hem bilgi hem de reklam anlamına gelir. “Launch” yan yana mı yoksa ayrı ayrı mı yazılır? İngilizce ve Fransızca kökenli “to” fiilinin birlikte kullanıldığı cümleler yan yana değil ayrı ayrı yazılır.

Alay etmek ne anlama gelir?

Alay etmek, birini, bir şeyi, bir durumu gülünç, kusurlu, eksik vb. olarak ifade etmek anlamına gelir. Onun bazı yönlerini küçümsemek ve onu bir eğlence konusu haline getirmektir.

Lansman etmek ne demek?

Fransızcadan dilimize giren “lansman” kelimesi reklam, tanıtım anlamına gelir. Özellikle inşaat sektöründe çok yaygın olarak kullanılan bu kelime, yeni bir ürünün pazara sunulması ve ürünün yazılı, görsel ve sosyal medyada bireylere ve kuruluşlara sunulması olarak tanımlanabilir.

Lans ne demek?

Yangına su ulaştırmak için kullanılan hortumların ucuna takılan ve basınçlı suyu daha fazla basınçla sıkıştırarak suyun hortumlardan dışarı itilmesini sağlayan, bakır, pirinç, döküm alüminyum gibi malzemelerden yapılan basınca dayanıklı borulara mızrak adı verilir.

Lan argo bir kelime midir?

“Lan” kelimesi genellikle arkadaşlar arasında veya yakın çevrelerde kullanılan bir argo kelimedir. Resmi ortamlarda veya saygı gerektiren kişilerle iletişim kurarken kullanılması uygun değildir.

Empoze etmek ne demek?

Fransızcadan dilimize giren “impoze etmek” kelimesi, bir düşünceyi başkalarına kabul ettirmek, zorla kabul ettirmek anlamına gelir.

Lal mısın ne demek?

Lal kelimesi Farsçada “konuşamayan, dilsiz ve dilsiz” anlamlarına gelmektedir.

Lakırtı nasıl yazılır?

1. Lakildi sözcüğü l- ile başlasa da yabancı dilden Türkçeye geçmiş bir sözcük değildir. 2. Lakkır sözcüğü, H. Eren Dmitriyev’in aktardığı gibi hayali bir *lakır- fiilinden değil, Eski Türkçedeki alakır- fiilinden gelmektedir.

Lopet nasıl yazılır?

Lowbed, bir çeşit yarı römorktur.

Langirt nasıl yazılır TDK?

“İçi boş kutu veya teneke kutunun sesi” anlamına gelen “flipper” kelimesinin +t eki eklenerek oluşturulduğu düşünülmektedir. Aynı şekilde “anlamsız ve rahatsız edici kelime” anlamına gelen pinball kelimesi de bu kelimeden türemiştir.

Alaycı kişiye ne denir?

Alaycılık ve alaycı kişi aynı anlama gelir. Alaycı ve iğneleyici bir tavır sergileyen ve hızlı zekaları nedeniyle birçok konuya bu şekilde tepki veren kişiler olarak tanımlanırlar.

Alaycı insan ne demek?

Alaycılık, birini veya bir şeyi alaya almak için genellikle mizahi bir şekilde kelimelerin alaycı bir şekilde kullanılmasıdır. Alaycılık belirsiz olabilir, ancak mutlaka ironik değildir. Alaycılık, birini veya bir şeyi alaya almak için genellikle mizahi bir şekilde kelimelerin alaycı bir şekilde kullanılmasıdır. Alaycılık belirsiz olabilir, ancak mutlaka ironik değildir.

Bir insan neden alay eder?

Bu kişilerin de toplumda seyahat etme ve yaşama hakkı vardır. Alaycılığın temel dayanağı, alay eden kişinin toplum üzerindeki üstünlüğünü kanıtlamaya çalışmasıdır. Bu çirkin eylemi gerçekleştirirken, diğer kişinin gururunu ve toplumdaki itibarını düşünmeden gerçekleştirdiği insanlık dışı bir eylemdir.

Lağve ne demek?

Kur’an’da lağv. Peygamber’e küfür etmek anlamına gelir.”12

Lüft etmek ne demek?

Yumuşaklık, okşama. Güzellik, hoşluk. Nezaket, iyi muamele.

Empoze etmek ne demek?

Fransızcadan dilimize giren “impoze etmek” kelimesi, bir düşünceyi başkalarına kabul ettirmek, zorla kabul ettirmek anlamına gelir.

Lükse etmek ne demek?

Örneğin, müşterilerine standart bir yerden bir yere ulaşım hizmeti sunan bir otobüs firması yerine, daha konforlu, güvenli ve kullanışlı araçlarla birlikte bazı ek hizmet ve olanaklar da sunan bir firmayı tercih etmek “lüks” olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: fccup.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir