İçeriğe geç

Sinem Kürtçe Mi

Sinem Kürtçe isim mi?

Sinem ismi iyi bilinen bir kelimedir ve sıklıkla kızlara ilk isim olarak verilir. Bu kelime dilimize Farsçadan girmiştir. Kelimenin kökü “sinüs” kelimesidir. Farsçada sinüs, kalp, yürek anlamına gelir.

Sinem ismi hangi dilde?

Sinem Farsça/Türkçe kökenli bir isimdir. Sinem isminin anlamı ufukta, gün doğumundan önce veya kalbimde parlaklık anlamına gelir. Sinem ismi kız ismi olarak kullanılır.

Sinem ismi dinen uygun mu?

Farsçada Sine kelimesi kalp, yürek ve beden anlamına gelir. Kuran Arapçada vahyedilmiş bir kitap olduğundan, Sine ve Sinem kelimeleri Kuran’da görünmez.

Sinem ismi Türkiye’de kaç tane var?

Türkiye’de Sinem ismini kullanan 74.409 kişi var. İstanbul’da Sinem ismini kullanan 16.843 kişi var. Ankara’da Sinem ismini kullanan 5.082 kişi var. İzmir’de Sinem ismini kullanan 5.184 kişi var.

Sinem hangi köken?

Sinem kelimesi Arapça değil Farsça kökenli bir kelimedir.

Kardelen Kürt ismi mi?

İşte merak edilen tüm detaylar. Kardelen ismi Türkçe kökenli bir isim olup baharı müjdeleyen çiçek anlamına gelmektedir.

Sinem’in gerçek ismi ne?

Arka Sokaklar dizisinde Sinem karakterini canlandıran Gizem Terzi, 14 Nisan 1990 yılında İstanbul’da doğdu.

Eda ismi ne anlama gelir?

Eda ismi kızlar arasında en çok tercih edilen Arapça kökenli bir isimdir. Birden fazla anlamı olan Eda isminin asıl anlamı davranış, tavır, utangaçlık ve cilvedir. Aynı zamanda anlatma biçimidir. Sonuç olarak vermek, ödemek, yerine getirmek anlamına gelir.

Nisa ne anlama gelir?

Nisa ismi; aşk, sevme duygusu, kadın anlamına gelir, Kuran-ı Kerim’in 4. suresidir.

Sanem ismi ne anlama gelir?

Sanem kelimesinin sözlükte üç farklı anlamı vardır. Bu anlamlardan birincisi puttur. İkinci anlamı güzel kadındır. Sanem kelimesinin üçüncü anlamı ise kâfirlerin önünde tapındıkları heykeldir.

Sibel ne demek ne demek?

Anadolu’da kızlara verilen Sibel ismi doğrudan bu tanrıçadan gelir. Ayrıca kelime Farsçada yağmur damlası anlamına gelir ve o dildeki sebil (su, kuyu) kelimesiyle aynı köke sahiptir. Ayrıca buğday başağı anlamına gelir.

Ela ismi ne anlama gelir?

Ela ismi “sarımsı kestane rengi” ve “göz rengi” olarak bilinir. Arapçada bir renk olarak geçtiği için Türkçede yerleşik bir anlamı vardır. Türk Dil Kurumu’na göre göz rengi ve sarı yansımalı kestane rengiyle de dikkat çekmektedir.

Sinem ismi Türkçe mi?

Sinem, Türkçe bir kadın ismi olup “her şeyimin feda edilebileceği değerli kişi, kalbim, aşkım” anlamına gelir.

Türkiye’de Senem isminde kaç kişi var?

SENEM İSİMLİ KAÇ KİŞİ VAR? Türkiye’de Senem isminde 38.168 kişi var. İstanbul’da Senem isminde 6.685 kişi var. Ankara’da Senem isminde 2.481 kişi var.

Irem ne demek ne demek?

Kur’an’da Ahkaf olarak geçen İram (Arapça: إرَم), Yemen ve Umman arasında yer alan, çok katlı evleri, görkemli sarayları ve meşhur İram bağlarıyla bilinen bir şehirdir. Bu şehrin adı Fecr Suresi’nin 6. ve 8. ayetlerinde geçmekte ve Ad kavminin yaşadığı şehir olarak tanımlanmaktadır.

Sinem’in gerçek ismi ne?

Arka Sokaklar dizisinde Sinem karakterini canlandıran Gizem Terzi, 14 Nisan 1990 yılında İstanbul’da doğdu.

Rojbin Kürt ismi mı?

Rojbin ismi Kürt kökenli bir isim olup kızlara verilir. Rojbin ismindeki kızlar kişisel duyguları ve hisleri üzerinde büyük bir kontrole sahiptirler.

Adar Kürt ismi mi?

Adar isminin kökeni Kürtçedir. Kürt kökenli isimlerden biridir. Adar ismiyle uyumlu isimler arasında Efe ve Mert bulunur.

Sanem ismi ne anlama gelir?

Sanem kelimesinin sözlükte üç farklı anlamı vardır. Bu anlamlardan birincisi puttur. İkinci anlamı güzel kadındır. Sanem kelimesinin üçüncü anlamı ise kâfirlerin önünde tapındıkları heykeldir.

Kaynak: albolat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir