İçeriğe geç

Sgk Çakışan Günler Nasıl Hesaplanir

SGK çakışan günler nasıl hesaplanır?

Bu hükümlere göre, bir ay, kaç gün olursa olsun, tam kapasitede 30 gün, bir yıl ise 360 ​​gün olarak kabul edilir. Yani ayın bütün günlerinde çalışan bir sigortalı için ay 30, 31, 28 veya 29 gün olsa bile 30 gün olarak bildirilecek ve sigorta primleri de 30 gün üzerinden ödenecektir.

SGK’da gün çakışması ne demek?

Çeşitli sebeplerden dolayı kişiler statü 4/a (SSK) primlerini ödeyebilirler ancak statü 4/b (Bağ-Kur) primlerini ödemeyebilirler veya statü 4/b (Bağ-Kur) primlerini ödemeleri gerekirken statü 4/a (SSK) primlerini ödeyemezler. Sosyal güvenlik hukukunda bu duruma sigorta uyuşmazlığı denir.

4a ile 4a çakışırsa ne olur?

Sosyal güvenlik mevzuatımıza göre bir çalışan aynı anda birden fazla sigorta türüne tabi olabilir. 4/A kapsamında sigortalı olan çalışanlar aynı zamanda 4/B veya 4/C kapsamında da sigortalı ise çalışanın 4/A sigortası hizmet çatışması nedeniyle sonlandırılabilir.

SGK gün hesaplama nasıl yapılır?

Yarı zamanlı çalışanların ikramiye ödediği gün sayısını belirlemek için bir ayda toplam çalışma saati 7,5’e bölünmelidir. 7,5 günlük yasal çalışma saati geçerlidir. Örneğin, ayda 80 saat çalışan bir yarı zamanlı çalışan, 10 gün boyunca ikramiye ödemek zorundadır; hesaplama 80 / 7,5 = 10’dur.

2 yerden sigorta yatarsa ne olur?

Aynı anda birden fazla işyerinde çalışıp bu işyerlerinin hepsinde sigortalı olmak için çalışanın işverenden izin almasına gerek yoktur. Ancak çalışanın işverenin bilgisi dışında başka bir işyerinde çalışması halinde işverenin çalışanın iş akdini feshetme hakkı vardır.

SGK çakışan günlerin parası nasıl alınır?

Emeklilik için gerekli prim ödeme gün sayısını dolduran ancak emeklilik yaşına ulaşamayanlar, Sosyal Sigortalar Merkezine veya Bölge Müdürlüğüne yazılı başvuruda bulunmaları halinde ödedikleri prim tutarlarının tamamını toplu olarak geri alabilirler.

Emeklilikte hizmet çakışırsa ne olur?

Sigortalının 4/a kapsamındaki sigorta teminatı menfaat çatışması halinde esas alınsa da, sigortalının talebi üzerine 4/b kapsamında prim ödenmesi de mümkündür. Bu, örtüşen menfaatleri olan sigortalıların, isterlerse her iki sigorta teminatının primlerini ödeyebilecekleri anlamına gelir.

4b primleri 4a’ya aktarılır mı?

4/a kapsamında ödenen primlerden işveren payına isabet eden tutar, 4/b kapsamındaki prim borcuna aktarılabilir. Konu: 4/a kapsamında ödenen primlerden işveren payına isabet eden tutar, 4/b kapsamındaki prim borcuna aktarılabilir.

Hem SGK hem Bağkuru olan hangisinden emekli olur?

Örneğin, sigortalının hem SSK hem de Bağ-Kur prim ödemesi varsa ve fiili prim ödeme döneminden sonraki son 7 yıl içinde SSK statüsünden en fazla prim ödemişse SSK’dan aylık alacaktır. Bağ-Kur statüsünden en fazla prim ödemişse Bağ-Kur’dan aylık alacaktır.

4A ve 4b hizmet Birleştirme nedir?

Hizmet dönemlerini birleştirmek, ikramiye günü tek bir statüden ayrılmaya yetmeyenler için avantaj sağlar. Bazı durumlarda dezavantajlı olabilir. Bu şekilde Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK), birden fazla statüde çalışan kişiler emeklilik başvurusunda bulunduklarında faydaları bir araya getirir.

Aynı anda 4A ve 4b olur mu?

Her iki kurum da sorunun farkında olsa ve mevcut durum konusunda hemfikir olsalar bile, aynı anda farklı statülerde çalışıyorlarsa, sosyal güvenlik tekliği ilkesine göre yalnızca bir statüde (4a / 4b / 4c) sigortalı olabilirler. Aslında bir kişi aynı anda SSK (4a), Emekli Sandığı (4c) veya Bağ-Kur (4b) aracılığıyla sigortalı olamaz.

SGK iptal edilen günler geri alinabilir mi?

EĞER BELİRTİLEN GÜNLERDE GERÇEKTEN ÇALIŞTIYSANIZ…. Bunu yapmak için, öncelikle İş Mahkemesine bir başvuruda bulunmanız gerekecektir, ancak önce bir hata olduğunu ve iptal tarihlerinizin yeniden yazılmasını isteyen son bir dahili yazışma göndermelisiniz.

20 bin TL maaş sigorta primi ne kadar?

20.000,00TürNet Ücretİşçi SSI PrimiMayıs20.000.0023.387.42Haziran20.0003.526.907Temmuz20.000.0053.507.678Ağustos20.000.0043.424.

40000 TL maaşın sigorta primi ne kadar?

29.410,31TürNet MaaşÇalışan SSI PrimiOcak31.298.545.600Şubat31.298.545.600Mart31.298.545.600Nisan29.998.

1 günlük sigorta kaç TL 2024?

2024’te bir günlük sigorta bedeli ne kadar? 1 Ocak 2024’ten itibaren uygulanacak yeni asgari ücret üzerinden hesaplanan bir günlük sigortanın temel tutarı 666,75 TL; azami tutar ise 5.000,63 TL olarak belirlendi.

SSK ile Bağ-Kur çakışırsa ne olur?

İfa uyuşmazlıkları nedeniyle Bağ-Kur’a ödenmesi gereken primler SSK’ya, SSK’ya ödenmesi gereken primler de Bağ-Kur’a ödenebilir. Bu durumda prim tazminatı, yani ödenen prim parası 5458 sayılı Kanun kapsamında borçluya aktarılabilir.

Sigortalılık süresi neye göre hesaplanır?

Sigorta süresine göre: İlk sigorta başlangıç ​​tarihinden itibaren, gerekli çalışma süresinin tamamlandığı tarihi gösterir. Erkekler: 25 yıl, Kadınlar: 20 yıl. Prim ödeme gününün uzunluğuna göre: Ödeme yapılması gereken prim günü süresi için koşulun tamamlandığı tarihi gösterir.

Son 3 yıl prim gün sayısı nasıl öğrenilir?

E-devlet üzerinden 4A performans belgenizi sorgulamak için SGK birimine e-devlet üzerinden giriş yapıp 4A performans belgenizi seçip çıktısını alabilirsiniz.

SSK ve Bağ-Kur aynı anda olur mu?

Bağ-Kur (4/b) kapsamında sosyal sigorta primine tabi olan bir kişi, sahibi veya ortağı olmadığı başka bir işyerinde hizmet akdi/iş sözleşmesi kapsamında çalışırsa Bağ-Kur sigortası sona erer. SSK (4/a) sigortası sona erer.

Kaynak: netadam.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir